søndag den 14. oktober 2012

Madpandekager uden hvedemel (opskrift)


Jeg laver ret meget mad i "frihånd", og denne gang har jeg noteret, hvad jeg har brugt, så jeg kan dele med jer. Jeg er på ingen måde fanatisk omkring hvedemel, men jeg kan godt lide at teste mad uden.

Madpandekager (10 små):
2 æg
2 dl. mælk
1,5 dl. fuldkornsspeltmel
1 dl. hirsemel
1/4 tsk. salt
olie til bagning

Alle ingredienser piskes sammen, panden varmes op, der kommes lidt olie på. Til hver pandekage bruger jeg 1/2 dl pandekagedej, og så spreder jeg dejen ud. Bages kort tid på begge sider.
Fyldet kan variere og være alt efter, hvad man lige har. Da vi fik det, lavede jeg en blandet salat, persillepesto med tomat og rejer vendt i mangochutney. Og min 2 årig spiser det hele med velbehag.

Og så kan jeg lige anbefale at kigge forbi denne side, her kan I også finde mine opskrifter.

10 kommentarer:

  1. Mmm, det ser lækkert ud, Marie! Har det ligesom dig, det meste af min mad er også frihånd - men måske dine pandekager skal afprøves ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er så dejlig nemt uden opskrift synes jeg. Hvis du tester pandekagerne håber jeg de falder i jeres smag :-)

      Slet
  2. Hvor ser de lækre ud, bløde og seje, ligesom de skal være!

    - Anne

    SvarSlet
  3. Okay, respekt for frihånd... Jeg er nødt til at have opskrift på alt!- selv på en frysepizza læser jeg, hvad bagetiden er :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. haha det er ellers ikke så svært uden opskrift, hvis man bare bliver vant til at lave mad på den måde :-)

      Slet
  4. Mums det ser lækkert ud Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også rigtig godt, det kan anbefales :-)

      Slet