torsdag den 22. august 2013

Selvbygget seng - en slags DIY i billeder

Da det viste sig at vi venter endnu et lille familiemedlem, var vi klar over at vores lille hjem skulle forandres lidt for at der blev plads. Vi har kun 83 m2 og kun to værelser der kan bruges til soveværelse og børneværelse. Alberte har fra start haft det mindste rum som værelse og vi havde det største som soveværelse og med et lille kreahjørne til mig. Men ved at der i fremtiden skal bo to børn på børneværelset blev hun flyttet ind på det store værelse. 
Jeg ledte i noget tid efter en sengeløsning til os som gav mere opbevaringsplads (vi har i forvejen indbygget skabe i begge rum), så der også er til lillebrors tøj og ting i hjemmet, men også en løsning hvor vi ville få et funktionelt soveværelse. Inspirationen startede med dette børneværelse, hvor man havde bygget en seng selv. Jeg havde lyst til at overføre det selvbyggede til vores soveværelse og fandt yderligere inspiration i flere boligliv blade hvor der blev brugt Malm kommoder fra Ikea til at give ekstra opbevaringsplads, specielt sengene i nr. 9/2012 og nr. 6/2012 inspirerede mig. Samtidig fandt jeg også en anden blogger som havde lavet en seng med Malm kommoder, og nu var idéen klar til at blive udført, for det var en løsning som passede til vores lille værelse som præcis er 2 m fra den ene væg til den anden. De sidste to weekender har mine forældre så hjulpet os med at male rummene og udføre idéen, og nedenunder kan I se via billederne hvordan sengen er bygget op. Det giver os nu 4 ekstra kommoder i hjemmet med plads til opbevaring, samtidig har vi et stort hulrum under sengen med plads til ting og sager som kun bliver brugt få gange men som ikke kan klare klimaet på vores loft. Bl.a. har vi en ekstra sammerullet madras, ekstra sovepose og tæpper, og vores telt får også plads under sengen. Sengen måler 160x200 som for nogen er en lille seng. For os er det luksus, vi havde nemlig kun en 120x200 før så der var plads til mit kreahjørne i det gamle soveværelse. Der kunne godt have været plads til en 180x200 i det nye, men vi har også min gamle arvekommode der skulle være plads til. Vi håbede der kunne være plads til fem kommoder under sengen, men i stedet fik vi et hul ind til hulrummet i den ene side. Vi har købt en ekstra Ikea skammel i hjemmet for at børn og gravide nemmere kan komme op i sengen ;-) Og ellers har vi også købt nye reoler fra Trævarefabrikkernes udsalg som giver ekstra opbevaring på væggen, Alberte har fået plads til et par af hendes bøger her, det er nemlig hyggeligt at hoppe ind i mor og fars seng om morgenen og putte med hyggelæsning. Ellers har vi ikke indrettet os så meget i rummet endnu, ting tager ekstra tid med bækkenløsning, men rummet er færdigbygget og vi er virkelig glade for det.
Skulle du selv have lyst til at gå i gang, skal du endelig spørge hvis der er nogle spørgsmål.


29 kommentarer:

 1. Det ser super godt ud! Og her hjemme har vi altså kun en 140 seng. Men det fungerer altså ;) på trods af at min mave kun vokser og Rune godt kunne tænke sig mere plads!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja man kan blive vant til meget ik'? Og så fungerer det altså fint hvis det er sådan det er. Og så sætter man virkelig pris på den dag man får noget større :-)

   Slet
 2. Fint. Vi har haft præcis samme model som gæsteseng, og det var drøn hyggeligt at kravle helt derop og putte. I dag har vi så inddraget rummet til mit arbejdsværelse og det er jeg sjovt nok mere glad for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja muligheden for et arbejdsværelse må jo være en drøm :-) Men det er nemlig hyggelig med sådan en putteseng ;-) Vi er i hvert fald rigtig glade for den.

   Slet
 3. Hvor er det fint!
  Vi står lidt i samme situation som jer, med en 3 værelses lejlighed på 86 m2.
  Anker har også det lille værelse og vi har det store værelse!
  Vi har dog valgt at blive i det store værelse, da lillebror i første omgang flytter ind hos os.
  Anker sov hos os til han var 1 år, så vi har udsat hovedpinen;)

  Dog skal jeg have plads til en kommode til lillebror tøj inde hos os, så jeg slipper ikke helt for at rydde op og rykke rundt;)

  Jeres løsning kunne helt sikkert også være en mulighed for os når vi engang ryger ind på det lille værelse;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alberte kom allerede på eget værelse da hun var 5 mdr., så vi blev enige om at vi ligeså godt kunne gøre det nu, så er hun vant til den forandring. Men forstår godt hvis i venter, det bliver også småt med pladsen i vores rum når der også skal være en vugge, men det kan lige gå, og den har heldigvis hjul på, så vi kan flytte rundt på den :-)

   Slet
 4. Smart smart smart ;)

  // Rikke //

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er genialt at gøre sådan - når vi engang skal have ny seng, kunne jeg godt tænke mig at lave noget lignende - opbevaring kan man ikke få for meget af.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er nemlig smart, og vildt lækkert med alt den ekstra opbevaringsplads. Og så nyder jeg virkelig den hulestemning der er, den føles virkelig hyggeligt og afslappende at hoppe i seng med en god bog :-)

   Slet
 6. Det er godt nok en virkelig smart løsning med en masse god opbevaringsplads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er også virkelig glade for vi valgte den løsning, det kan varmt anbefales hvis man ikke har så meget plads :-)

   Slet
 7. Svar
  1. Tak :-) Vi er også glade for det.

   Slet
 8. Sikke en god løsning Marie- og dejligt at familien gav en hånd med:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er super glade for det :-) Og det har nemlig været super skønt at mine forældre har stået klar til at hjælpe :-)

   Slet
 9. Wauw Marie - det ser super fint ud! Skøn løsning! Vi har også bygget en seng op omkring opbevaringsskuffer i kolonihaven - og det er nu lidt hyggeligt at ligge højt oppe under loftet!
  Glæder mig til at se indretningen i børnenes værelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er virkelig hyggeligt, jeg synes der er sådan en god stemning i soveværelset - en hygge/hule stemning :-) Børneværelset skal der nok blive vist lidt mere af, men jeg er ikke helt tilfreds, så venter lidt endnu. Håber at få lidt inspiration fra jeres fine deleværelse ;-)

   Slet
 10. Hvor er det blevet flot! Jeg har faktisk lige sat manden i gang med selvsamme projekt på Bonus' nye værelse - dog med 2 med tre skuffer. Han bygger den op på præcis samme måde, men har I skruet kommoderne sammen bagpå? Jeg har også købt en Ikea skammel...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor spændende, det er også en god løsning til et børneværelse :-) Vi har ikke skruet dem sammen bagpå, men der er ben på træstellet bag ved som gør at de ikke rykker tilbage. Men ellers står de også virkelig solidt på gulvet :-)

   Slet
 11. Det ser bare skide godt ud og skønt at i har haft god hjælp :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi er også rigtig glade for det :-) Og ja det er fantastisk med en familie der gider at hjælpe! :-)

   Slet
 12. Hvor er det bare skide smart. :D Jeg står i den situation at jeg skal flytte sammen med en veninde i en 2-værelses lejlighed og har derfor ikke alverdens muligheder for opbevaring, så der passer den her løsning jo perfekt ind. Selve skelettet, har I hængt det på væggen eller "står" det på gulvet? Hvis det giver mening. :) Og hvor meget har I givet for hele sengen sådan cirka? Altså med kommoder og trævarer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så vil det være en god løsning for dig :-) Skelettet hænger faktisk både på væggen og står fast med stolper på gulvet. På den måde er der både støtte langs hele kanten men også flere steder ind under pladen. En ca. pris for træ, plade, kommoder og madras er 3000 kr. Så det er jo også en ret billig seng.

   Slet
  2. Hvad madras har I brugt? En boksmadras eller? :-)

   Slet
 13. Super smart. Med inspiration i jeres billeder, er vi nu gået igang med et lignende projekt :-)

  SvarSlet
 14. Hej

  Kunne du måske fortælle hbilken type træ i har brugt til "rammen" samt den store plade? :-)

  SvarSlet
 15. Hej, Jeg er også meget interesseret i materialet til rammen og den store plade.
  Meget fin seng. Præcis hvad vi skal igang med at lave og elsker at Ikea kommoderne er så billige

  SvarSlet
 16. Hej. vi skal byge seng i efterårsferien.
  Hvad er dim på de lægter I har brugt, samt pladen?

  Vh Maria

  SvarSlet