fredag den 21. december 2012

Juleknas



Jeg har den regel omkring julen, at vi laver kun det vi kan nå og det vi laver, hygger vi os med sammen. Det betyder også at vi måske ikke har det mest kunstfærdige juleknas, fordi det først og fremmest handler om at vi hygger os med det. I år var vi også så heldige at min mor havde lavet klejner og kom med en dag. Hun bruger en gammel opskrift som kommer fra min farmor, og det er de eneste rigtige klejner i min verden (de er nemlig ikke så fedtede, og det kan jeg bedst lide). Ellers havde jeg sidste weekend samlet mine forældre, min bror og nevø og os selv selvfølgelig, og så skulle vi ellers lave konfekt. Mit lille arrangement blev mødt med en vis modvilje især fra mændene i familien, men det endte med at alle hyggede sig og gik op i at lave konfekt. Peberkagerne har vi også lavet, vi brugte en nem opskrift fra Amo, og så blev der ellers pyntet kager.

Nu nærmere den søde juletid sig, og jeg fik juleferie i går, dog med indbygget læsning, en af glæderne ved at være studerende. Men derfor glæder jeg mig nu til de næste dage, hvor bøgerne nok får lidt fri, og alle i vores lille familie har ferie.

10 kommentarer:

 1. Det er et super fint princip - når pigerne bliver lidt større og kan deltage mere, så håber jeg også at de vil det. Dog kommer jeg nok aldrig til et punkt, hvor jeg helt holder op med at lave smukke ting også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg laver også noget alene, hvis tiden og lysten er til det. Men i år har eksamen fyldt meget så jeg har bare prioriteret familiehyggen :-) Rigtig glædelig jul til dig :-)

   Slet
 2. Jeg synes nu, at de ser vældig fine ud Jeres lækkerier:-) Min far går meget op at lave konfekt, så han havde Ida hjemme igår, og de lavede den finest konfekt og peberkager. Vi har ikke travlt for at nå noget i julen-for vi skal jo kun nå det, som vi når:-) Jeg har dog en plan om et peberkagehus næste år. Jeg har set, at man kan få en form til det, så jeg springer gladeligt over hvor gærdet er lavest på det område;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder hyggeligt med din far og Ida :-) Hyggen er det vigtigste i julen, og jeg springer også over og gør tingene lettere der hvor jeg ikke gider at lægge energien :-)

   Slet
 3. Det ser altså LÆKKERT ud Marie, og så lyder det super hyggeligt med sådan en familiekonfektdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også, vi har aldrig gjort det før. Men jeg tror godt det kunne ende med at blive en tradition :-)

   Slet
 4. Det var da en god regel! Og hvor lyder det hyggeligt med familie-konfekt-dag :)...
  Her blev der hverken bagt småkager eller lavet konfekt. Det må vente til næste år. Så er Kröte snart 2, og mon ikke han kan se det sjove i det til den tid!
  God jul!

  Ps: Jeg håber virkelig, jeg snart kan komme med til strikkeklub igen, det er voldsomt længe siden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil glæde mig til at se dig i det nye år :-) Og skidt pyt med kager og konfekt, man når det man når. Alberte er 2,5 år og hun nyder virkelig at være med. Hendes konfekt skal hun muligvis kun selv spise ;-) Men bare det hun sidder og maser lidt i noget marcipan er råhygge for hende :-)

   Slet
 5. Det ser rigtig fint ud marie, og så går jeg ind for din regel. Det er med at bevare fokus på det der er vigtigst. Det er du god til :)
  Husk det nu også når du ser hen på bøgerne;)


  Håber i får en rigtig glædelig jul. Glæder mig til at se dig i det nye år:)

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde Kathrine, jeg glæder mig til en masse hyggelige stunder i det nye år :-) Jeg synes nemlig også julen først og fremmest skal handle om hygge og at være sammen, man skal ikke gøre noget eller lave noget som bare føles som en pligt. Rengøringen er f.eks. en smule nedprioriteret her i december - det må blive i januar, hihi ;-)

   Slet