onsdag den 20. februar 2013

RisottoI weekenden skulle jeg forsøge mig med risotto, en ret jeg ikke har gjort så meget i, selv om det smager skønt. Da kæresten havde glemt at købe nogle ingredienser jeg egentlig ville have brugt, blev det til en risotto freestyle. Retten flød ikke helt så meget ud som en normal risotto skal, men det smagte himmelsk og var nemt at lave, så jeg deler alligevel. - og bær lige over med de mørke billeder, vi går heldigvis mod lysere tider!

Reje/tomatrisotto - til 3 pers.

3 dl risottoris
1 dl. hvidvin
6 dl. grøntsagsbouillon
2 tomater, grofthakket
1/2 stort løg
1 fed hvidløg, finthakket
et par håndfulde rejer (ca.)
50 g. revet Grana Padano (den der minder om parmesan)
salt og peber
olie
persille

Hak løget og svits det i en gryde. Tilsæt risene og svits mens du rører i nogle minutter. Hvidvinen tilsættes og koges ind i risene stadig mens du rører. Tilsæt tomaterne. Nu tilsættes bouillonen lidt af gangen over 15 min, mens retten simre. Der røres jævnligt i retten, nærmest som man masserer væden ind i risene. Når der er gået 12 min tilsættes hvidløg, salt, peber og rejer og røres rundt. Efter 15 min skulle retten gerne være cremet (det var min, dog ikke så flydende som en risotto tit er). Tilsæt halvdelen af osten og rør rundt.
Anret retten på tallerknerne, drysset med resten af osten og toppet med hakket persille.

Det sidste billede har intet med retten at gøre, men imens jeg sidder her og skriver, daler sneen ned og jeg har raget sygdom til mig. Så alle tegn på forår skal dyrkes :-)

7 kommentarer:

 1. mums - det ser lækkert ud. Hepper også på forår :)

  SvarSlet
 2. Mums, det ser lækkert ud :)

  SvarSlet
 3. Mmmh.. Den opskrift skal helt klart prøves af! (:

  SvarSlet
 4. Risotto er også et hit herhjemme- selv hos børnene:-) MUMS! God bedring:-)

  SvarSlet
 5. Jeg har aldrig i mit liv smagt risotto. Måske det skal prøves? Det lyder lækkert :)

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer, håber I får testet opskriften, og at den også virker hjemme hos jer. Og med hensyn til forår, så har jeg hørt at det skulle komme i denne uge - eller i hvert fald så småt ;-) God ny uge til jer alle!

  SvarSlet