søndag den 28. juli 2013

At quilte for første gang - med link til diyEfter at have set alle de fine quiltede punge, tasker osv. rundt omkring på andre blogs, var det på tide jeg endelig kastede mig ud i det. Jeg har syet flere punge bare i stof, men når de bliver quiltede bliver de lidt finere og mere stabile. Så endelig er der nu to styks færdige, den ene skal jeg selv have og den anden får min søster. Pungene er selvfølgelig med for og er lidt større end normale punge, så der er også plads til mobilen og lidt småting.
Når jeg skal forsøge mig med noget første gang på en symaskine foretrækker jeg at have en diy ved hånden, og jeg fandt denne for noget tid siden. Det er jo nemt nok kan jeg se nu, men altså ikke helt nemt at få det 100% lige første gange, selv om der også er en god guide til det i den diy jeg fandt (den del gik jeg vist for hurtigt over, ups). Det er ikke sidste gang jeg skal prøve at quilte noget, generelt ville jeg ønske jeg fik syet flere af de ting jeg længe har haft lyst til at prøve, men den gamle symaskine og mine manglende evner sætter ofte en stopper for det. Er der evt. nogen som kender et godt syhold i Århus, hvor man lærer nogle grundting, men hvor der også er mulighed for at sy spændende ting?

19 kommentarer:

 1. Hvor er de blevet fine, Marie!

  Jeg drømmer også om at blive bedre til at sy. Jeg 'tør' nærmest kun sy nederdele og bukser, fordi jeg ikke aner, hvordan jeg skal gribe det an. Men nu har jeg og en veninde besluttet at lave en syklub. Der er ingen af os, som er særligt gode til at sy, men sammen kan vi vel blive bedre:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anna :-) Jeg kender det godt, der er også mange ting jeg ikke tør kaste mig ud i pga manglende evner. Jeg gad virkelig godt at jeg kunne sy quiltede jakker til Alberte og jeg men det bliver nok aldrig til noget. Det lyder virkelig hyggeligt med en syklub med en veninde, jeg vil ønske jeg havde en veninde der var frisk på det :-)

   Slet
 2. Hvor er de bare blevet gode, dine punge. :) Og DIY'en ser umiddelbart ud til at være til at gå til.

  Selv er jeg også opsat på at blive bedre til at sy - men er helt på herrens mark, og er kun nået til at sy små ændringer på allerede eksisterende tøj - det der med at starte et helt projekt op selv, det virker ligesom lidt skræmmende.
  Dertil kommer at min symaskine er noget gammelt pjat og at jeg i øvrigt ingen anelse har om, hvordan man vedligeholder sådan en.. Men det skal nok komme, sometime. ;)

  Jeg er bestemt lutter øre, hvis der skulle være et syhold i Århus ala det du efterspørger i indlægget. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Første gang jeg sprang ud i at sy børnetøj synes jeg også det var vildt skræmmende, men det gik, og det hjælper virkelig at tage et skridt af gangen. Men jeg er også noget til et punkt nu hvor der er mange projekter jeg ikke får taget hul på fordi jeg ikke ved om jeg kan og fordi maskinen er virkelig gammel. Jeg hepper på os begge, måske vi bliver bedre her hen over efteråret :-)

   Slet
 3. Er vild med den pung med bærrerne, flot arbejde :)

  Hilsen
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Stoffet er så fint, det var den der endte hos min søster, og hun blev også rigtig glad for den :-)

   Slet
 4. Hvor er de bare flotte! Jeg drømmer også om de stoffer ;-)

  Jeg ville også ønske der var et syhold i Århus. Jeg kan kun sy nogle få ting, og mangler vidst nogle grundteknikker, som et syhold måske kunne give ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg føler også jeg mangler noget grundviden, så større projekter ikke virker så skræmmende. Vi må håbe der er nogen som hører vores bøn om et syhold i Århus :-)

   Slet
 5. Hvor er de fine, Marie!

  Hvad med at samle nogle stykker – evt. via bloggen, og få Lis (Karlssons Klude) til at komme til Aarhus?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine :-) Ja det var jo en mulighed, så godt at andre var på syhold hos hende, og hun er jo dygtig :-) Jeg gad godt der var noget fast en gang om ugen over efteråret eller noget, så jeg rigtig kunne få banket noget erfaring ind.

   Slet
 6. Hvor er de blevet fine Marie! Fortsæt du bare;) ved ikke lige med syhold, men kan i hvert fald ikke anbefale fof

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Theresa :-) Jeg forestiller mig også at fof måske er lidt forkert ift hvad jeg havde forestillet mig - uden jeg dog har prøvet det. Men når man ser hvad jer der har været på Marapytta syhold og dem der går fast i Kbh kan lære, så bliver man jo lidt misundelig ;-)

   Slet
 7. Hvor er de flotte Marie! Både stoffene og den fine træperle.
  Jeg er også først lige begyndt at quilte, mest for at øve mig til jeg skal sy en Marapyttajakke - og så er det fedt at få nogle hurtige resultater, og så er de gode til gaver.

  Line/Marapytta arrangerer i øvrigt nogle gange sy-workshops i Århus, det kan jeg varmt anbefale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Sejt du også skal sy en marapyttajakke - det er virkelig min store sydrøm, glæder mig til at se den :-) Jeg har set hun har workshops i Århus, men jeg føler at jeg har behov for noget fast, så jeg kan få banket en masse erfaring og fif ind. Men det er lige præcis syhold som hendes der kunne være en drøm at være på.

   Slet
 8. Så flotte :) Du er virkelig dygtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Simone, jeg prøver ;-) Men dejligt med positiv feedback :-)

   Slet
 9. SÅ FINE.......og søs er glad;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt. Stakkels dig, du skal jo altid have alle mine hjemmegjorte ting ;-)

   Slet
 10. Hej
  Hvor kan man se hvordan 🙈

  SvarSlet