I eftermiddags gik vi all in på påskelækkerier - og vi venter ikke engang gæster...
Jeg havde inden påske fundet nogle små "påskereder" på pinterest, og i dag forsøgte jeg med min egen version. Kokosmakroner der bages med en lille fordybning i, så pensles der med chokolade under bunden, og når det er tørt fyldes der smeltet chokolade i fordybningerne og der lægges små æg i. Lækkert!
I sidste uge fik jeg en skøn påskehilsen fra Dr. Oetker, som bl.a. indeholdte festligt krymmel men også deres nye Bagestabil Kagecreme. Og den var altså et hit - super nem at bruge og smagte skøn. Jeg afprøvede en opskrift på kærnemælkshorn med æbler og kagecremen i, og de blev lækre. De små påskeharer har jeg printet her fra og sat på en tandstik. - og ja som billede 3 viser pyntede Alberte kagerne iført flamingokjole - ja hvorfor ik?!
Opskriften er fra Dr. Oetker og I får den her:
(10-12
stk.)
Ingredienser
25
g gær
1½
dl kærnemælk
½
tsk. salt
1
spsk. sukker
125
g koldt smør i tern
250-
300 g hvedemel
Fyld
og Pynt
2
dl letmælk
½
brev (50 g) Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
1
æble i små tern
25
g Dr. Oetker Korender
1
æg str. M/L
Perlesukker
Tilberedning:
Rør
gæren ud i kold kærnemælk og tilsæt salt og sukker.
Smuldr
smørret i 2/3 del af melet og det rør gærblandingen i. Ælt dejen
med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød.
Lad
dejen hvile i køleskabet i 3 timer.
Fyld:
Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i
mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20
minutter.
Del
dejen i to portioner, der hver trilles til kugler og rulles ud til en
flad pizza (Ø 25 cm). Del hver ”pizza” i 6 lige stor trekanter.
Læg to tsk. creme, lidt æbletern og korender i den brede ende på
hver trekant og rul dem sammen til horn. Klem enderne sammen, så
fyldet ikke flyder ud.
Pensl
hornene med æg, drys med perlesukker og lad dem hæve lunt i 30
minutter.
Tænd
ovnen på 180° C varmluft.
Bag
hornene i 15-20 minutter.
Afkøl
hornene på en bagerist
Tip:
Nyd hornene lune og friskbagte, og frys den og lun dem direkte fra
frost ved 180° C varmluft i 4-6 minutter.
(kagecremen og krymmel til kærnemælkshornene har jeg fået af Dr. Oetker, men ordene og meningerne er mine egne).