lørdag den 27. april 2013

Hæklet pung med for


Jeg ved ikke om denne lille billedeserie overhovedet kan være nogen hjælp, men jeg ved der er nogen som er i tvivl om hvordan man syr for og lynlås i en hæklet pung. Jeg har lige færdiggjort denne til min søster, og har forsøgt at tage lidt billeder.
Jeg starter med at hækle en pung, denne ud fra eget mønster. Så syr jeg en lille pung i stof, som skal fungere som for med lynlås, synes resultatet bliver fineste ved at gøre det sådan. Jeg bruger denne diy. Så sætter jeg den lille stofpung ned i den hæklede og så syr jeg dem sammen i hånd. Jeg er ikke mester i at sy hverken på maskine eller i hånd, men forsøger at sy dem sammen så det ikke ses.
Sådan gør jeg, der findes helt sikkert mange måder at gøre det på (og måske også bedre måder), men denne fungerer for mig.
For mig er det lige med nød og næppe jeg kan sy lynlåsen i stofpungen, det hjælper med en ordentlig symaskine med en lynlåstrykfod, og min er hverken ordentlig eller har en lynlåstrykfod. 

9 kommentarer:

 1. Tak Marie!- du ved at det er nødvendigt for mig med en DIY ;-) Vi ses imorgen...

  SvarSlet
 2. IH Marie - du er en skat! Det er lige, hvad jeg har brug for. Den hæklede punt ligger nemlig bare og venter på en lynlås...!

  SvarSlet
 3. Den er godt nok fin. Jeg synes det er svært med for og lynlås, så jeg har sendt opgaven med lynlåsen videre til min søster i håb om at hun kan gøre det bedre. Det kan hun sikkert :)

  SvarSlet
 4. Den er da bare så fin og lækker :-) Og jeg ku også finde på at gøre som du :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er den bare super flot ;-) forsat god lørdag til dig

  SvarSlet
 6. Tak alle sammen, godt hvis det kan hjælpe nogen :-) Det er jo i virkeligheden meget nem, men nogle gange kan det måske være rart at se hvad andre gør :-)

  SvarSlet
 7. Hej, kan du ikke lave en DIY på den? Den er så fin, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal starte :-) Mvh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. På selve den hæklede pung? Jeg laver det antal luftmasker som passer til den størrelse jeg nu synes. Så vender jeg med fastmasker (vender med en luftmaske), og hækler tilbage, starter med to fastmasker i den første og så videre med en i hver. Når jeg når hen til sidste maske hækler jeg igen to i en og i stedet for at vende og hækle tilbage, hækler jeg om på den anden side af rækken, hvor jeg så igen hækler to fastmasker i den første (som var den samme maske jeg lavede to i på den anden side). Så hækler jeg hen på bagsiden og når jeg når den sidste hækler jeg to i den. Nu kan du så fortsætte rundt og rundt i stedet for at hækle frem og tilbage. Så får du ligeså stille en bund. Når jeg når et stykke op laver jeg så hver anden runde i stangmasker og hver anden i fastmasker.
   Håber det giver mening og du måske kan bruge det til noget :-)
   Vh Marie

   Slet