tirsdag den 2. april 2013







Påsken var nyindkøb af bøger hos Vanggaards antikvarisk bogudsalg, meget mætte rådyr i dyrehaven i Århus, god mad, Ree Park i forårssol, Alberte der fniste for sig selv mens hun i smug jagtede sin skygge, og fornyet håb om at foråret er på vej.

En skøn påskeferie er forbi, og i dag var det hverdag igen. Hverdag hvor skolebørnene ikke kunne få undervisning, og hvor lærerne ikke måtte arbejde. Vi har endnu ikke et skolebarn, men jeg følger debatten alligevel på sidelinien, for det kommer jo også til at påvirke vores barn i fremtiden. Målet er vel at danske skoleelever skal blive dygtigere, men jeg er i tvivl om flere undervisningstimer og flere elever i klassen er vejen frem.  Ændring af fagene og engelsk fra 1. klasse har jeg ikke så meget i mod, for min egen datter tror jeg bare det vil være sjovt med engelsk i en tidlig alder.
Hvad er jeres mening om det? Jeg vil meget gerne høre hvad I andre som forældre tænker om det? For forældrene har der ikke været så meget fokus på i debatten.

12 kommentarer:

  1. Det ser ud til at have været en dejlig påske - her sendte vi datteren i sommerhus med bedsteforældrene... strand, sne og hygge!

    Jeg startede på mit indlæg... men da jeg pt. ikke må møde på arbejde og undervise min 9. klasse - er jeg bange for, jeg ikke kun kan svare som mor til Alberte på 3...

    Men jeg glæder mig til at høre, hvad andre forældre tænker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lærerens synspunkt er selvfølgelig også meget velkommen :-) Jeg kunne bare godt tænke mig også at høre nogle forældreholdninger, for ændringerne påvirker jo vores børn, så alle burde jo at have en mening om det, selv om forældrene måske ikke har været de hurtigste til at deltage i debatten :-)

      Slet
  2. Puha, jeg synes det er en fæl sag! Min ældste er 4, og jeg tror ikke han vil have glæde af at tilbringe flere timer på skolebænken.
    Derudover er hele sagen bare grim! KL der med det samme afviser kompromis eller forhandling, og rygter om, at det er et samarbejde med regeringen, der jo kun kan gennemføre deres reform, hvis KL's krav trumfes igennem. Ja, jeg er altså forarget - også på lærernes vegne, hvor ville jeg bare hade, at alle andre mente at vide, hvad jeg brugte min arbejdstid på, og høre på andres bitterhed med "den lange sommerferie". Jeg kender kun yderst engagerede lærere, der brænder for deres fag og deres elever, og jeg har set frem til kunne benytte den velfungerende institution, som den danske folkeskole er. Og det håber jeg da virkeligt den bliver ved med at være, uanset udfaldet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er meget enig med dig, jeg synes virkelig også det er en ærgerlig sag, og jeg tror heller ikke de lange skoledage kommer børnene tilgode. Hvis jeg vil have min datter skal blive dygtigere kan jeg jo også selv gøre noget for det her hjemme sådan tænker jeg. Jeg tror bestemt også det må være irriterende at alle har en mening om ens erhverv og ofte en mening bygget på fordomme. Jeg synes også der er mange engageret lærere. Dog vil jeg sige at jeg måske i de mindre skoler godt kunne savne lidt mere udskiftning. Jeg havde lærere som min far også havde og nogle af de lærere jeg havde, har nu min fætters børn. Og flere af dem kører samme stil gennem årene, det er skidt synes jeg. Min far kom også med en pointe den anden dag at nogen vælger læreruddannelsen som 2. og 3. prioritet, for lærer kan man altid blive, og det har jeg hørt nogen sige. Det synes jeg er ærgerligt, så må uddannelse heller gøres sværere, det er også bedre for dem der så virkelig brænder for det :-)

      Slet
  3. Jeg har teenies, 3 stk. i alderen 15 - 17. Jeg har stor respekt for lærernes organisation der har turdet gå ud i denne konflikt, og jeg har da en grim mistanke om at KL har et større samarbejde med regeringen end de burde ha... Men når det er sagt, ja så må jeg indrømme, og det med fare for at blive høvlet ned, vi er nogle af de forældre der har valgt den " rummelige " folkeskole fra, og istedet sendt dem i privatskole. Et valg vi ikke har fortrudt. Vores ungers faglige niveau er steget betydeligt... Jeg kunne skrive meget mere, men fakta er, at vi valgte folkeskolen fra, da vores børn oplevede det var dem der måtte betale prisen. LÆS: At den rummelige folkeskole skal være så bred og rummelig at det er de fagligt dygtige og engagerede elever der bliver " sorteret fra ", for de klarer sig jo nok...!!! Det blev for meget da vores datter i 7. klasse ofte, fordi hun elsker undervisning og at dygtiggøre sig, af sine klassekammerater fik prædikatet: Du vil hellere dine lektier end dine kammerater... En pige der af lærere, elever og andre forældre altid er blevet betegnet som en meget udadvendt og social pige... Så var det nok... Og vi har aldrig fortrudt valget... Forøvrigt er de ikke ramt af konflikten, da deres privatskole, er registreret som kostskole... Så vi mærker det ikke...:0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ingen fare for at blive %#^#€| herfra...

      Må tilstå at med det regeringen har forelagt vores børn i fremtiden, har selv denne folkeskolelærer undersøgt mulighederne ved de omkringliggende privatskoler. Jeg ønsker, at min datter skal gå i skole med de børn, hun går i børnehave med, til gymnastik osv. men ikke for en hver pris.

      Slet
    2. Jeg har faktisk selv overvejet friskole til min datter, men har ikke taget valget endnu. For jeg ønsker bestemt hun skal vokse op med rummelighed og med et indblik i hvordan samfundet er opbygget. Jeg var selv rigtig glad for at gå i folkeskole i sin tid, men jeg synes det var frygtelig ærgerlig at undervisningen ikke altid kunne udfordre mig nok, fordi der var nogle "tunge" problembørn i klassen og fordi lærerne ikke havde fornyet undervisningen de sidste 10-20 år. Men jeg må heller ikke skære alle over en kam og meget kan jo have ændret sig, og den folkeskole min datter skal gå på, kan jo være en skole med mange gode og innovative lærere. Så det er et svært valg, for vi vil jo alle vores børns bedste.

      Slet
    3. ... Og ja jeg tror også regeringen er dybt involveret i denne sag...

      Slet
  4. Dejlige påskebilleder - Hvor er Alberte skøn i fuld krigsmaling!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Line :-) Hun synes det var så skæg at blive malet i ansigtet, rigtig hyggeligt :-)

      Slet
  5. Ja.......... man er jo en af dem der for tiden har sin datter med på arbejde. Der er både pluser og minuser i denne her debat. Min datter går i 1. klasse og hun vil sagtens kunne klare at skulle have engelsk nu. Men hvad med alle de børn som er to sproget? Som allerede kæmper med at holde styr på det. Det er absolut heller ikke alle børn der har lige let ved indlæring, hvad med dem? Venstre har lige meldt ud at de mener, at børn også skal have tid til fritidsinterresser / fritdsjob..............Det er jeg altså enig i. Vi har et rigtig godt foreningsliv her i Danmark, og det skal der altså også være tid og mulighed for at benytte.
    Og børn kan altså også få stress!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig, og det er faktisk også min største bekymring, det med de lange dage. For selv om de når 7. klasse så er 37 timer i skole altså meget. Og der er ikke meget tid til venner, interesser og job når de når der til. Og alle de ting er ligeså vigtigt og lærerig i min verden. At kunne have et fritidsjob og tjene sine egne lommepenge giver rigtig meget senere i livet. Og selv om de små i 1. klasse kun får øget deres dag med en time, så synes jeg også det er for meget. Det kan være den time der giver ekstra plads til gymnastik eller legeaftaler eller hvad ved jeg. Jeg vil også gerne selv engagere mig i min datters lektier når vi når der til. Så jeg håber de vil lade timeantallet blive som det er.

      Slet