tirsdag den 3. september 2013

Når man er fælles om tingene


Det er som regel mig der står for madlavningen her hjemme, og jeg kan ofte også godt lide at eksperimentere og hygge mig i køkkenet. Jeg elsker god mad, og jeg elsker at være sammen om at spise god mad. Men når det kommer til at bage er vi ret fælles om at få det gjort. Min kæreste står ofte for at bage de ugentlige boller til morgenmad og madpakker. Vi har brugt den samme opskrift i flere år fra bogen Køkkenrevolution for hele familien. Det er udelukkende fuldkornsspeltmel der bruges i dem, og det har jeg fundet ud af spiller ret godt med mit fordøjelsessystem (spørg mig ikke om hvorfor), og tilføjet lidt kerner og revet grøntsager er de virkelig gode. Ud over det bliver der så bagt meget andet, og forleden gik vi så i fællesskab i krig med bagetillægget der var med det sidste Boligliv blad. Der var meget lækkert, og vi fik lavet en Upsidedown med blåbær og fuldkornspizza med topping. Begge dele smagte skønt, og sidstnævnte var et godt alternativ til den klassiske pizza.
Udover at vi voksne klarer tingene i fællesskab vægter jeg også højt at have Alberte med i køkkenet. Det er win win på alle punkter. Hun lærer noget om råvarer, hun hjælper til med de daglige gøremål og ikke mindst er hun pavestolt når hun ligeså vel som os andre kan få lov at sige velbekomme som en af kokkene bag aftensmaden.

3 kommentarer:

 1. Begge billeder ser så lækre ud - lyder dejligt med en god, lille køkkenhjælper (:

  - Anne

  SvarSlet
 2. Uhh lækre opskrifter - jeg må vist hellere få fundet mit BoligLiv frem igen.
  Vi forsøger også at inddrage Karla, hun elsker at dække bord, og røre i alt er også et hit for tiden :)

  SvarSlet
 3. Lækre billeder Marie og hvor lyder det hyggeligt at I alle tre går i køkkenet! Herhjemme er det mest mig der står i køkkenet og børnene er lidt med - men jeg synes det kræver overskud at have to banditter med i køkkenet!

  SvarSlet