onsdag den 27. marts 2013

Påskelækkerier




I eftermiddags gik vi all in på påskelækkerier - og vi venter ikke engang gæster...
Jeg havde inden påske fundet nogle små "påskereder" på pinterest, og i dag forsøgte jeg med min egen version. Kokosmakroner der bages med en lille fordybning i, så pensles der med chokolade under bunden, og når det er tørt fyldes der smeltet chokolade i fordybningerne og der lægges små æg i. Lækkert!
I sidste uge fik jeg en skøn påskehilsen fra Dr. Oetker, som bl.a. indeholdte festligt krymmel men også deres nye Bagestabil Kagecreme. Og den var altså et hit - super nem at bruge og smagte skøn. Jeg afprøvede en opskrift på kærnemælkshorn med æbler og kagecremen i, og de blev lækre. De små påskeharer har jeg printet her fra og sat på en tandstik. - og ja som billede 3 viser pyntede Alberte kagerne iført flamingokjole - ja hvorfor ik?!

Opskriften er fra Dr. Oetker og I får den her:


(10-12 stk.)

Ingredienser
25 g gær
1½ dl kærnemælk
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
125 g koldt smør i tern
250- 300 g hvedemel

Fyld og Pynt
2 dl letmælk
½ brev (50 g) Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
1 æble i små tern
25 g Dr. Oetker Korender
1 æg str. M/L
Perlesukker


Tilberedning:
Rør gæren ud i kold kærnemælk og tilsæt salt og sukker.

Smuldr smørret i 2/3 del af melet og det rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød.

Lad dejen hvile i køleskabet i 3 timer.

Fyld: Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

Del dejen i to portioner, der hver trilles til kugler og rulles ud til en flad pizza (Ø 25 cm). Del hver ”pizza” i 6 lige stor trekanter. Læg to tsk. creme, lidt æbletern og korender i den brede ende på hver trekant og rul dem sammen til horn. Klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

Pensl hornene med æg, drys med perlesukker og lad dem hæve lunt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180° C varmluft.

Bag hornene i 15-20 minutter.

Afkøl hornene på en bagerist

Tip: Nyd hornene lune og friskbagte, og frys den og lun dem direkte fra frost ved 180° C varmluft i 4-6 minutter.


(kagecremen og krymmel til kærnemælkshornene har jeg fået af Dr. Oetker, men ordene og meningerne er mine egne).

5 kommentarer:

  1. Amme namme, der var der vidst til et par stykker mere, det ser, som altid, virkelig lækkert ud! Fed idé med kokosmakronerne!

    SvarSlet
  2. Eeeeeej så fine påskelækkerier. UHM.

    SvarSlet
  3. Ser vildt lækkert ud Marie. Så fine reder. God inspiration til påskebagningen :)
    Rigtig god skærtorsdag

    SvarSlet
  4. Tak alle sammen, det var vildt lækkert. Påskerederne endte med at komme med til familiepåskefrokost, og de var virkelig et hit :-)

    SvarSlet